16 huhtikuuta 2011

Hautalöytöjä Kirkkonummelta

Sukututkimusinto on ollut hieman vähissä sen jälkeen kun kurssi peruttiin, mutta en sentään ole elänyt ihan hiljaiseloa. Kävin pari päivää sitten kiertelemässä Kirkkonummen hautausmaita, ja löytyihän sieltä sukulaisia.

Eniten innoissani olin tästä löydöstä:


Tässä lepäävät Axel Gabriel ja Clara Wilhelmina Lindström, minun isoisoisoisovanhempani. Heidän lisäkseen haudassa makaavat heidän vanhin poikansa Axel Sigfrid ja nuorin poikansa Karl Emil. Ylärivin ihmisiä en tunne. Ehkä he ovat Axel Sigfridin jälkeläisiä.

Hauta on aika komea, leveä ja mahtava. Se sijaitsee melko lähellä Kirkkonummen kirkkoa, hautausmaan torinpuoleisella reunalla. Hautakiven sivuja koristavat jonkinlaiset tähkät, ehkäpä viittaus siihen, että suku on ollut maanviljelijöitä. Hautakiveä kulmia on joskus koristanut kiviset pallot, mutta nyt niistä on enää toinen jäljellä.

Hauta oli yllättävän hyvässä kunnossa. En tiedä kuka sitä hoitaa, seurakunta vai yksityinen taho. Viimeinen ihminen on tähän haudattu vuonna 1977, joten on tietenkin mahdollista että hänen jälkeläisensä hoitavat hautaa.

Yritin etsiskellä Axel Gabrielin ensimmäisen vaimon ja hänen lastensa hautaa, mutta en löytänyt sitä. Ehkä sitä ei ole enä olemassa. Axel Gabriel menetti ensimmäisen vaimonsa ja viisi lasta muutaman viikon sisään, kun punatauti iski Getbergiin.

Axelin ja Claran kanssa samaan hautaan on haudattu kaksi heidän kolmesta pojastaan. Jostain syystä keskimmäinen poika on haudattu Kirkkonummen uudelle hautausmaalle, toiselle puolelle keskustaa. (Tässä ovat siis nyt kyseessä ne Suuren adressin allekirjoittaneet veljekset.) Isoisoisovaari Andersin kanssa samassa haudassa lepää yksi hänen pojistaan, samainen joka vuonna 1933 sai sakkoja viinan salakuljetuksesta.


Hautausmailla oli vielä paikoitellen paljon lunta, joten osa haudoista jäi katsastamatta. Todella monta Lindströmiä, Erikssonia ja Åbergia sieltä löytyikin. Isoisät ja isoäidit muistan kyllä aika hyvin, mutta heidän sisaruksensa ja muut lapsensa eivät ole yhtä hyvin muistissa. Kunhan lumi sulaa, on uuden reissun vuoro, serkkutytön seurassa. Myös Espoon hautausmaa pitää katsastaa.

Sukupuun oksa:


Axel Gabriel Lindström (1814-1896) + Clara Wilhelmina Lindström (1832-1901)

|
Anders Alfred Lindström (1858-1932) + Hanna Wilhelmina Eriksson (1870-1950)
|
Gammelmummu
|
Famu
|
Isä
|
Minä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...