04 maaliskuuta 2011

Yllättäviä tunnekuohuja

Joskus tietojen kaivelu suvusta saattaa aikaansaada yllättäviä tunnekuohuja. Yritin googlailla josko löytäisin lisää tietoa Getbergin raittiustoiminnasta, kun törmäsin Västra Nyland -lehden artikkeliin Perspektiv på Porkalaparentesen, jossa kerrotaan kirjasta Porkkala-Udd. Artikkelissa mainitaan venäläinen Marina Kalina, joka eli elämänsä ensimmäiset yhdeksän vuotta Getbergin tilalla, ja joka kertoo kirjassa lapsuudestaan. Valokuviakin lupailevat.

Ensireaktio: "Kiinnostavaa! Kuvia Getbergistä! Haluan!"

Kymmenen sekuntia myöhemmin: "Hetkinen! Miten tuo kehtaa olla onnellinen, kun asuu paikassa josta minun sukulaiseni pakotettiin pois. Vihastuttaa!"

Varsin odottamaton reaktio. Ja epälooginen, sillä ei tietenkään ole pikku-Marinan vika, että Neuvostoliitto vei Porkkalan. Mutta reaktio nousi jostain alitajunnasta. 

Kunhan rauhoitun, aloin etsiä kyseistä kirjaa kirjakaupoista, ja silloin suutuin uudestaan. Kehtaavat kiskoa siitä yli viisikymppiä, joissakin paikoissa lähemmäs seitsemääkymmentä euroa. Siinäpä nykyaikaisempi syy kiukuttelulle. Saatan joutua turvautumaan kirjastoon. Toivottavasti kirjasta löytyisi paljon kuvia Getbergin seudulta, minulla ei niitä nimittäin ole yhtäkään.

2 kommenttia:

  1. Helmetistä näyttäs löytyvän tuo kirja. Varmaan monesta muustakin kirjastosta :)

    VastaaPoista
  2. Juu, varmaan Kirkkonummen kotiseutukokoelmastakin, mutta haluaisin omaksi :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...