08 maaliskuuta 2011

Tuntemattomia pikkupikkuminiserkkuja (tai jotain sinnepäin)

Joskus ennestään tuntemattomiin sukulaisiin törmää yllättäen. Kuten vaikka silloin, kun etsii tietoa paikoista, joissa esipolvet ovat asuneet. Sillä lailla törmäsin Vantaan Lauriin ja artikkeliin Seutula oli 1950-luvulla tiivis yhteisö. Artikkelissa haastatellaan Kristina Eskolaa, joka on kirjoittanut (valitettavasti loppuunmyydyn) kirjan lapsuutensa Seutulasta. Tässä taas yksi kirja, jonka haluaisin kirjahyllyyni.

Mutta Eskola kertoo artikkelissa muutakin: "Seutulan kantaväestöstä monet ovat sukua keskenään, osa periytyy kylään 1700-luvulla muuttaneista rakuunoista. Kristina Eskolan äidin puolen kantaisä oli 1751 syntynyt rakuuna Jonas Gedda, jolla oli torppa Suosaarentien risteyksessä."

Niinpä, sama Jonas Gedda, josta minä jo aikaisemmin kerroin. Hauska yllätys törmätä häneen ihan yllättäen.

Jonas Geddan jälkeläiset on joku muu jo selvittänyt aika kattavasti, mutta omaa sukupuutani pitäisi ehkä vähän tutkia tarkemmin Geddan lasten puolisoiden osalta. Siitä sukuhaarasta löytyisi ainakin Blomqvistejä, ja sitten tietysti paljon puolisoita, jotka tunnetaan vain etunimen ja patronyyminsä kautta. Siinä vaiheessa kun sukunimet loppuvat, käy tutkiminen paljon hankalammaksi. Ehkäpä saan hyviä vinkkejä sukututkimuskurssilta... jollaiselle vihdoinkin pääsin ilmouttautumaan. Huhtikuussa pääsen siis opettelmaan miten "oikeasti" tehdään sukututkimusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...