28 maaliskuuta 2011

Menneen maailman muotia

Viime aikoina on ollut sen verran tekstipainoitteista, että laitetaan väliin vähän kuviakin. Tässä menneiden vuosikymmenien muotia:


Nuoret neidit tyylikkäinä, hyvin istuvissa puvuissaan. Kaikki on täydellistä, aina hatuista valkoisiin hansikkaisiin. Laukku on aivan ihana, kelpaisi minullekin! Ja hatut! Neitokaiset ovat noin 15/16-vuotiaita. Hieman erilaista pukeutumista kuin tämän päivän teinitytöillä.


Katsotaanpa hattuja vielä toisesta kulmasta. Aivan ihania nuo pienet napit. Ja hiukset on laitettu tarkasti: jokainen hius on paikallaan. Onkohan hatut kiinnitetty hattuneuloilla? Näin ne 1930/40-lukujen vaihteen nuoret pukeutuivat.


Sitten vähän aikuisempaa tyyliä, joka ei kyllä kovasti eroa nuorempien tyylistä. Tämän takia on joskus vaikea arvioida ihmisten ikää vanhoissa valokuvissa. Vaan katsokaapa käsilaukkua... sieltäkin löytyy hansikkaat. Ja nuo kengät ottaisin riemusta kiljuen itselleni, vaikka tuskinpa ne olisivat sopineet siroon koon 42 nykyjalkaan.


Ja lopuksi kurkistus lasten muotiin. Vuoden 1930 paikkeilla tyylitietoinen poika pukeutui polvihousihin ja tummiin sukkiin sekä nauhakenkiin. Yläruumis verhottiin villapaitaan, ja päähän painettiin läpällinen karvalakki. Tytöt suosivat kaksirivinapituksella varustettuja, turkisreunuksilla somistettuja takkeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...