13 maaliskuuta 2011

Hautajaiset kokoavat suvun ja ystävät

Olen tässä huomannut, että jostain syystä paras tilaisuus sukulaisten kuvien löytämiseen on hautajaiskuvat. Suuria perhejuhlia on oikeastaan kaksi, häät ja hautajaiset. Häissä kuvat keskittyvät usein itse hääpariin, eikä vieraista välttämättä jää jälkiä. Hautajaisissa taas itse kohde on useimmiten piilossa, joten kuvattavaksi jäävät sukulaiset, hyvästejä sanomassa. Tästä syystä hautajaiskuvat ovat, synkästä luonteestaan huolimatta, varsinaisia aarreaittoja.


En tiedä varmasti kenen hautajaisista tämä kuva on. Vanhemmat sukulaiset arvelivat, että kyseessä saattaisi olla isoisoisomummoni Saara Tuovisen hautajaiset. Hänen kuolinaikaansa en tiedä varmasti, mutta arviot vaihtelevat välillä 1930-1934. Se näyttäisi vaatteiden ja ainoan tunnistamani lapsen iän perusteella todennäköiseltä hautajaisajankohdalta.


Sukulaisten joukosta tunnistan ainakin sekä Tuovisia että Valtosia. Oikeassa kulmassa, hattu päässä, näkyy entinen Lavolan puutarhuri Ville Valtonen, hänen vieressään vaimonsa Kristiina Häkkinen (lisää asiaa heistä täällä). Vasemmassa reunassa seisova nainen näyttää kovasti isoisoäidiltäni Lyyli Tuoviselta ja sotilaspukuinen mies on isoisoisäni Yrjö Tuovinen. Heidän välissään vaarini. Pariskunnan välissä näkyvä hattupäinen mies on minulle tuntematon.

Harmittavaa, että suurin osa kuvan ihmisistä jää tuntemattomaksi. Heistä osa on aivan varmasti sukulaisia. Mitenhän heidän henkilöllisyytensä saisi selville?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...